Умањена зарада председници синдиката у специјалној болници Чигота

19.03.2021. – Станица Велинац председница Синдиката Слога у специјална болница „Чигота“, кажњена је новчаном казном – умањењем основне зараде од 20% у трајању од два месеца по одлуци В.Д. директора установе Александра Симића због наводне повреде радне дисциплине јер „није за медије афирмативно говорила о свом послодавцу“.

Новчаном казном директор жели да ућутка председницу синдиката, да је спречи да користи законом предвиђене инструменте у циљу указивања на проблеме са којима се запослени у овој установи сусрећу.
Сматрамо да је таквим чином Александар Симић је урадио кривично дело из области рада па је сходно томе поднета Кривична пријава Основном јавном тужилаштву у Ужицу. Такође ћемо поднети тужбу Основном суду у Ужицу против Специјалне болнице Чигота да би се надокнадила штета коју је умањењем зараде претрпела Станица Веланац.
Синдикат Слога ће Станици Веланац новчано надокнадити новчани износ за који јој је умањена зарада, јер нећемо дозволити да због њених синдикалних активности трпе она и њена породица.
Подсећамо да је директор противзаконитом Одлуком хтео да увећа три пута основицу зараде Станици Веланац али је иста одбила сматрајући да јој то не припада и на Одлуку уложила Жалбу. Након тога је почело прогањање нашег синдикалног представника.
Овим јасно шаљемо поруку да ће синдикат увек стати уз свог активисту и члана који трпи због синдикалних активности. Нећемо дозволити да нас ниски ударци које послодавци задају поколебају у нашој борби.
О овој теми писали смо раније на овом линку: Случај Чигота: Одбила повећање плате, сад јој прете отказом
Author: Urednik