Суд пресудио у корист Весне Тошић која је добила отказ

15.04.2021. – Основни суд у Ужицу донео је пресуду у корист наше чланице Весне Тошић која је добила отказ у фирми МеталПласт–Плус из Ужица. Иначе, Весна је мајка Николе Тошића који се повредио на раду код истог послодавца. Сумња се да је Весна добила отказ као одмазду послодавца због повреде сина и тражења његових права. 

Пресудом 4ПР1. 285/21 од 12.04.2021. године судија Основног суда у Ужицу Судија Мићић је пресудила у корист тужиље Весне Тошић којом се обавезује предузеће МеталПласт –Плус да Весну Тошић врати на рад са свим правима и обавезама по основу из радног односа заснованом по уговору о раду.
Такође се обавезује тужени да тужиљи Весни Тошић плати на име трошкова поступка износ од 16.500,00 динара у року од 8 дана.
Подсећамо да је Весна мајка повређеног Николе Тошића који се повредио на раду код истог послодавца. Пошто се обратио за правну помоћ послодавац је Николи и Весни уручио отказ о раду.
Синдикату Слога их је узео у заштиту и преко свог адвоката Владимира Радовановића покренуо одговарајуће поступке против послодавца.
Ово је још један од примера како се треба борити за своје право и достојанство.
СИНДИКАТ СЛОГА – НАМА СЕ ВЕРУЈЕ
Author: Urednik