Инспекција рада открила неправилности у ЈКП „Дубоко“

17.03.2021. – Представник Синдиката Слога у ЈКП „Дубоко“ Ужице, Радован Ђоковић је са колегама возачима поднео пријаву Инспекцији рада, Одељењу у Ужицу о уоченим неправилностима којима је ускраћено право из области рада запосленима у овом предузећу.

Након теренске провере инспектори инспекције рада Зоран Михајловић и Жаклина Перовић су уочили неправилности и одговарајућим решењем наложили да се исте отклоне. О извршеној провери доставили су веома конфузно обавештење подносиоцу пријаве којим га обавештљавају о њиховом поступању.

Синдикат Слога ће остварити увид у списе поступајућег предмета, увидети колико су савесно инспектори рада одрадили свој посао и о истом обавестити јавност.

Подсећамо да овим предузећем које послује са губитком управљају нестручни људи, страначки подобни а и директор предузећа Момир Миловановић је ПРЕСУДОМ ВИШЕГ СУДА проглашен кривим јер је вршио мобинг над запосленим.

Комуникација са запосленима се врши путем СМС порука на приватне и службене телефоне што доводи односе менаџмента према подређенима у неку врсту пародије.

Овом приликом, објављујемо једну од многих циркуларних порука како би дочарали начин комуникације у овом предузећу.

„Момци, био сам у полицији и све дефинитивно разграничио, што се тиче тахографа и закона о радном времену возача идемо као и до сад, не подлежемо закону нити нам ко контролише тахографе изузев ако би дошло до удеса не дај Боже. То значи да њих не занима да ли сте возили 8, 9 или 10 сати или преко или да ли сте правили паузу или не, то се не гледа. Мора се убацити правилно картица, мора бити баждарен тахограф, МОРА ИМАТИ РОЛНА ПАПИРА У ЊЕМУ и слично. Не буде ли ролна, вама ће се писати казна и од полиције и од фирме. Једина ваша обавеза је следећа:

Ако сте данас завршили смену у 15х, одмах вадите картицу из тахографа, обавезно је носите са собом, па ујутру кад вам почне смена када палите камион рецимо у 7х РУЧНО УКУЦАВАТЕ КРЕВЕТ ТЈ. ДА СТЕ ОДМАРАЛИ ОД ЈУЧЕ ОД 15х ДО УЈУТРУ 7х, ЗНАЧИ УКУЦАВАТЕ КРЕВЕТ, ИСТО ТАКО АКО СТЕ БИЛИ НА БОЛОВАЊУ ИЛИ ОДМОРУ УКУЦАВАТЕ ТАЧНО ВРЕМЕ КАДА СТЕ ЗАДЊИ ПУТ ИЗВАДИЛИ КАРТИЦУ И КАДА ПОЧИЊЕТЕ СА ВОЖЊОМ ПРВИ РАДНИ ДАН У 7х. Само ће се то гледати и постоји могућност да вам се пишу казне, иако сам направио договор да вас ни у једној општини не дирају или заустављају. Ако вам није ово јасно зовите ме. Објаснићу вам.“

Према свему наведеном, Синдикат ће се потрудити да натера менаџмент да поштује законске прописе и да се према запосленима односи са поштовањем и уважавањем. То што су страначки постављени не значи да су недодирљиви. Оно што им можемо обећати је да ће кад тад доћи под удар закона, само је питање времена.

Што се договора са полицијом тиче, проверићемо наводе и упутити одговарајућа питања Полицијској управи о истинитисти навода из поруке.

Повезана вест: Тражимо одговоре од полиције, ко је обећао злоупотребу службеног положаја?

Author: Urednik

1 thought on “Инспекција рада открила неправилности у ЈКП „Дубоко“

Comments are closed.