Породици Мурадић општина уплатила дуговани новац

21.09.2023. – Дешавања у Прибоју која су обележила предходни период све више указују да се Бошњацима у Прибоју све више ускраћују грађанска и радничка права.

Игнорисање општинских власти да плате путне трошкове угроженој Бошњачкој породици Алена Мурадића из Прибоја чија деца су редовни ученици ОШ за образовање ученика са сметњама у развоју „Миодргав В. Матић“ (III и VII разред).

Отац деце ометене у развоју је такође похађао наведену школу у Ужицу, па је на основу личног позитивног искуства уз сагласност и препоруку Интерресорне космисије Општине Прибој уписао и своју децу да је похађају.
Иако је Општина Прибој у законској обавези да финансира путовање деце у школу у Ужицу иста то није учинила иако јој је упућено безброј захтева и молби од стране породице деце и директорке школе Зорице Весовић.На крају директора Зорица Весовић се обратила и Синдикату „Слога“ за помоћ како би се помогло породици да остваре своја законом загарантована права.
Имали смо задовољство да нас посети породица Мурадић, отац Ален и његови дивни дечаци, где смо у присутву директорице школе Зорице Весовић упознати о детаљима њиховог случаја.
Заменик председника Давид Љубичић је исказао задовољство њиховом посетом и на крају састанка поклонима испратио госте тако што су дечаци добили по чоколаду а отац Ален пун резервоар горива.
Након објава у којима смо указивали на лош однос руководства Општине Прибој према деци ометеној у развоју, синовима господина Алена Мурадића, данас 21.09.2023. године, је на рачун Алена Мурадића коначно уплаћен дуговани новчани износ од 229.600,00 РСД.
СЛОГА – ЈЕР НАМА СЕ ВЕРУЈЕ
Author: slogauzice