Синђелићу опортунитет за извршено кривично дело

16.09.2023. – Председник Синдиката Слога Град Ужице, дипл. прав. Глишо Видовић, обратио се Ужичанима, поводом неовлашћеног коришћења електричне енергије од стране градског већника Владимира Синђелића и чињенице да му је тужилаштво у складу са  законом опростило извршено кривично дело.

Поштовани суграђани,

Не тако давно, наш град запосели су појединци којма су дате одрешене руке да самовласно поступају и прибављају корист за себе и своје партијске другове.

У тим и таквим околностима, фотељу у градској кући и незваничну титулу градског оца добио је Владимир Синђелић, који је једно време одлучивао о компетентности и подобности о потребама и надлежностима, о солвентности и ликвидности.

Елегантно и арогантно, постављао је и смењивао по свом нахођењу и процени мешајући се неоправдано чак и у оне области које су му потпуно стране – у просвету и културу. Убрзо су, последично, ове мутне радње замутиле целокупну атмосферу у граду и у бројним интелектуалним кружоцима завладао је мрак. „Мудри су се повукли у своје сенке“, а површни и бахати појединци попут Синђелића наставили су свој пир који и сада прети да обавије тамом преостале искре.

У атмосфери мрака, сијала је, ипак, нелегално на електродистрибуциону мрежу прикључена, једна од грађевина Владимира Синђелића, већника и инвеститора, трговца и мајстора свог заната. Та ситуација и не чуди јер овакви профили и лове у мутном.

Оно што чуди и забрињава је поступање Основног јавног тужилаштва након што је овај случај откривен. Чак је и правним лаицима јасно да није по среди била самовласт, иако је Синђелић склон примени исте. Окарактерисана као самовлашће, ова тешка крађа је на наизглед законит начин подлегла опортунитету кривичног гоњења.

Да је Тужилаштво независно и непристрасно поступало, да је овај чин назван правим именом – тешка крађа, Синђелић би сносио озбиљније последице, а право управљања нашим градом било би му ускраћено.

Сматрајући да исправно поступање правосудних органа, као и лица носилаца извршне власти, не би смело да буде упитно, Синдикат и Удружење грађана Слога настоје да укажу на овакве случајеве, да их прокаже и на њих упозори.

Не можемо очекивати да наше друштво оздрави ако нисмо једнаки пред институцијама које треба да су нам свима стуб и ослонац. Сведоци смо да се свакодневно са електродистрибуционе мреже искључују и кажњавају лица лошег материјалног стања, самохране мајке, инвалиди, социјални случајеви, због немогућности да плате минимална месечна задужења.

Зашто се онда гледа кроз прсте бахатим појединцима?

У нади да ћемо имати прилику да свако овакво поступање санкционишемо и процесуирамо, шаљемо вам обећање СЛОГА НЕЋЕ СТАТИ!

Author: slogauzice